Svetsning

Wenmec har bred svetskompetens och vi är certifierade enligt ISO 3834-2. Kvalitet och precision genomsyrar vårt tänkande i alla operationer, oavsett om det gäller MIG/MAG, TIG, MMA eller pulversvetsning. Våra kvalificerade svetsare kan erhålla de flesta förekommande svetslicenser.

Vi utför svetsning i de flesta material – från låglegerat till höghållfasta stål i både svart och vitt material.

Alla våra svetsare är certifierade enligt ISO 9606-1 och vi har WPQR i materialgrupperna 1, 3, 8 och 10.

Våra robotoperatörer är certifierade enligt ISO 14732.

Svetsning hos Wenmec
För svetsning av stora komplexa objekt har vi ett antal kraftigt tilltagna riktbord. Borden klarar av tunga objekt med höga krav på precision. Vi har moderna lägesställare för upp till 30 ton arbetsstycken, för ökad produktivitet vid serietillverkning.

Förutom själva svetsningen är verkstaden även utrustad för att kunna utföra fogberedning.

Robotsvets
Vår Motoman robotsvets hanterar stora objekt, den har en arbetslängd på 14 meter uppdelat i två sektioner. Arbetsbredden är 4500 mm och arbetshöjden är 3700 mm. Roboten har två lägesställare: 5 ton respektive 3 ton.

I våra moderna IGM svetsrobotar kan vi på ett effektivt sätt ta hand om arbetsstycken upp till 3 ton i olika lägesställare. Vi använder modern utrustningen med kamera för optimal fog följning.

Vi programmerar offline för kortast möjliga ledtid.

Robotsvetsning erbjuder dig effektiv produktion samt en svetsning med mycket hög och jämn kvalitet.

Plåtberedning
Vi samarbetar med förstklassiga leverantörer som producerar vårt utgångsmaterial i moderna maskiner. Våra kompetenta och yrkeskunniga medarbetare förädlar materialet vidare enligt våra kunders specifikationer, vi behärskar det mesta inom plåtberedning.

Genom åren har vi fått god erfarenhet av plåtberedning i de flesta förekommande materialen.